Görme Engelliler için Uygulamalar
Seeing AI, kısa metin okuma, belge tarama, ürün-barkod tanıma, sahne önizleme, kişi tanıma, renk algılama, ışık algılama ve sosyal medya görsellerini betimleme gibi birbirinden çok farklı işlemlerin yapılmasını sağlayan bir uygulamadır.
Uygulama, birlikte kullanılmak üzere tasarlandığı akıllı bastonun yönetilmesinin yanı sıra görme engellilere detaylı navigasyon hizmetinden yararlanma imkanı sunmaktadır.
Hayal Ortağım uygulamasıyla görme engelliler, birçok kitabı, köşe yazarlarını ve eğitimi dinleyebilmenin yanı sıra Türkiye'nin her yerinde sesli betimlemeli filmlere erişim sağlama ve alışveriş merkezlerinde indoor navigasyon hizmetinden yararlanma imkanı bulmaktadır.
Görme engellilere yönelik detaylı navigasyon hizmeti sunan uygulama, toplu taşıma araçlarına dair bilgilerin yanı sıra görme engelliler hareket ettikçe etraflarında bulunan mekanları, ulaşmak istedikleri hedefe kalan mesafeyi ve takip edilmesi gereken yolun detaylı yön bilgisini görme engellilere sağlamaktadır.
EKPSS MEB Özel
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı adaylarının sınava çalışma süreçlerini desteklemek üzere konu anlatımı, soru havuzu ve soru çözümlerinin farklı engel gruplarına uygun şekilde sunulduğu bir mobil uygulamadır.
Özelim Eğitimdeyim
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler ve bu öğrencilerin ailelerine ve öğretmenlerine yönelik olarak hazırlanan içeriklerin paylaşıldığı ve interaktif paylaşımların yapılmasına imkan veren mobil uygulamadır.
Voice Dream Reader / Legere Reader
Herhangi bir metnin seslendirilmesini sağlayan bir mobil uygulamadır. Hız, kullanılacak süre, dil, ses ve benzeri özellikler kişisel tercihlere göre belirlenebilir.
Voice Dream Scanner / Legere Scanner
Uygulama, dijital ortamda bulunmayan yazılı belgelerin akıllı cihazlar aracılığıyla taranmasını ve tarananların veya görsellerin üzerinde bulunan metinlerin seslendirilmesini sağlamaktadır.
BlindSquare
Önceden belirlenen bir konumun etrafını keşfetmeyi, detaylı yön bilgisi alarak iki yerin birbirine göre hangi yönde olduğunu öğrenmeyi, iki konumun arasındaki mesafeyi kullanılabilecek yollara veya kuş uçuşu mesafeye göre ölçebilmeyi sağlayan bir mobil uygulamadır.
KNFB Reader
Uygulama bir metnin görselinin oluşturularak söz konusu metni seslendirici yazılımların algılayabileceği formata veya braille ekranlar aracılığıyla okunabilecek hale getirerek görme engellilerin metni okuyabilmesini sağlamaktadır.
Tap TapSee
Akıllı cihazın hafızasında bulunan veya fotoğraf çekerek elde edilen bir görselin betimlemesini yapan bir uygulamadır.
AroundMe
Uygulama, yön ve uzaklık gibi verilerden yararlanarak bir kişinin etrafında bulunan mekanların detaylı konum bilgisini görme engellilerin istifadesine sunmaktadır.
Moovit
Uygulama, toplu taşıma hizmetinden yararlanacak olan görme engellilerin güzergah, duraklar ve yolculuk süresi gibi bilgilere erişilebilir bir şekilde ulaşmasını sağlamaktadır.
Erişilebilir Yaşam
Uygulama, para tanıma, metin okuma, sesli kitap dinleme ve kıble bulma gibi özellikleri ile görme engellilerin günlük hayatını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.
CamFind
Uygulama, bir görselinde bulunan ögelerin internet üzerinde aranmasını ve benzer görsellerin bulunmasını sağlamaktadır.
Envision AI
Uygulama, yapay zeka teknolojisi sayesinde kamera ile görüntülenen farklı dillerdeki metinlerin okunmasını ve nesnelerin tanınmasını sağlayarak görme engellilerin görsel verilere erişimini kolaylaştırmaktadır.
Be My Eyes
Uygulama, görme yetisinin kullanımının gerektiği bir anda görme engellilerin gönüllüler ile görüntülü görüşme yaparak destek almasını sağlamaktadır.
Supersense
Yapay zeka teknolojisinden yararlanarak, metin okuma, kamera aracılığıyla bulunan ortamdaki nesneleri bulma ve kullanıcının bulunduğu ortamı ve etrafını keşfetme özelliklerini görme engelli kullanıcıların hizmetine sunmaktadır.