.

Görme Engelliler için Uygulamalar

Microsoft Seeing AI 

Seeing AI, kısa metin okuma, belge tarama, ürün-barkod tanıma, sahne önizleme, kişi tanıma, renk algılama, ışık algılama ve sosyal medya görsellerini betimleme gibi birbirinden çok farklı işlemlerin yapılmasını sağlayan bir uygulamadır.
iOS

WeWalk 
Uygulama, birlikte kullanılmak üzere tasarlandığı akıllı bastonun yönetilmesinin yanı sıra görme engellilere detaylı navigasyon hizmetinden yararlanma imkanı sunmaktadır.
iOS
Android 

Hayal Ortağım 
Hayal Ortağım uygulamasıyla görme engelliler, birçok kitabı, köşe yazarlarını ve eğitimi dinleyebilmenin yanı sıra Türkiye'nin her yerinde sesli betimlemeli filmlere erişim sağlama ve alışveriş merkezlerinde indoor navigasyon hizmetinden yararlanma imkanı bulmaktadır.
iOS
Android

Navibaston 
Görme engellilere yönelik detaylı navigasyon hizmeti sunan uygulama, toplu taşıma araçlarına dair bilgilerin yanı sıra görme engelliler hareket ettikçe etraflarında bulunan mekanları, ulaşmak istedikleri hedefe kalan mesafeyi ve takip edilmesi gereken yolun detaylı yön bilgisini görme engellilere sağlamaktadır.

EKPSS MEB Özel
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı adaylarının sınava çalışma süreçlerini desteklemek üzere konu anlatımı, soru havuzu ve soru çözümlerinin farklı engel gruplarına uygun şekilde sunulduğu bir mobil uygulamadır.
iOS
Android 

Özelim Eğitimdeyim
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler ve bu öğrencilerin ailelerine ve öğretmenlerine yönelik olarak hazırlanan içeriklerin paylaşıldığı ve interaktif paylaşımların yapılmasına imkan veren mobil uygulamadır.
iOS 
Android

Voice Dream Reader / Legere Reader
Herhangi bir metnin seslendirilmesini sağlayan bir mobil uygulamadır. Hız, kullanılacak süre, dil, ses ve benzeri özellikler kişisel tercihlere göre belirlenebilir.
iOS
Android

Voice Dream Scanner / Legere Scanner
Uygulama, dijital ortamda bulunmayan yazılı belgelerin akıllı cihazlar aracılığıyla taranmasını ve tarananların veya görsellerin üzerinde bulunan metinlerin seslendirilmesini sağlamaktadır.
iOS
Android 

BlindSquare
Önceden belirlenen bir konumun etrafını keşfetmeyi, detaylı yön bilgisi alarak iki yerin birbirine göre hangi yönde olduğunu öğrenmeyi, iki konumun arasındaki mesafeyi kullanılabilecek yollara veya kuş uçuşu mesafeye göre ölçebilmeyi sağlayan bir mobil uygulamadır.
iOS

KNFB Reader
Uygulama bir metnin görselinin oluşturularak söz konusu metni seslendirici yazılımların algılayabileceği formata veya braille ekranlar aracılığıyla okunabilecek hale getirerek görme engellilerin metni okuyabilmesini sağlamaktadır.
iOS
Android

Tap TapSee
Akıllı cihazın hafızasında bulunan veya fotoğraf çekerek elde edilen bir görselin betimlemesini yapan bir uygulamadır.
iOS
Android

AroundMe
Uygulama, yön ve uzaklık gibi verilerden yararlanarak bir kişinin etrafında bulunan mekanların detaylı konum bilgisini görme engellilerin istifadesine sunmaktadır.
iOS
Android

Moovit
Uygulama, toplu taşıma hizmetinden yararlanacak olan görme engellilerin güzergah, duraklar ve yolculuk süresi gibi bilgilere erişilebilir bir şekilde ulaşmasını sağlamaktadır.
iOS
Android

Erişilebilir Yaşam
Uygulama, para tanıma, metin okuma, sesli kitap dinleme ve kıble bulma gibi özellikleri ile görme engellilerin günlük hayatını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.
iOS
Android

CamFind
Uygulama, bir görselinde bulunan ögelerin internet üzerinde aranmasını ve benzer görsellerin bulunmasını sağlamaktadır.
iOS
Android

Envision AI
Uygulama, yapay zeka teknolojisi sayesinde kamera ile görüntülenen farklı dillerdeki metinlerin okunmasını ve nesnelerin tanınmasını sağlayarak görme engellilerin görsel verilere erişimini kolaylaştırmaktadır.
iOS
Android

Be My Eyes
Uygulama, görme yetisinin kullanımının gerektiği bir anda görme engellilerin gönüllüler ile görüntülü görüşme yaparak destek almasını sağlamaktadır.
iOS
Android

Supersense
Yapay zeka teknolojisinden yararlanarak, metin okuma, kamera aracılığıyla bulunan ortamdaki nesneleri bulma ve kullanıcının bulunduğu ortamı ve etrafını keşfetme özelliklerini görme engelli kullanıcıların hizmetine sunmaktadır.
Android

Engelsiz MAKÜ

  • Yönetim
  • Engelli Öğrenci Birimi
  • Birim Temsilcileri
  • Misyon ve Vizyon
  • Mevzuatlar
  • Faydalı Linkler
  • Başvur
  • Bize Yazın